Lager 3-dimensjonalt Internett for alle

Kjapp maskin, men treg Internettforbindelse vil ikke hemme brukeren altfor mye fremover.

Ifølge nyhetstjenesten CNN Interactive har Macromedia sett seg lei av at Internett skal være så 2-dimensjonalt, og at den ekstra dimensjonen omtrent utelukkende er for de med tilgang til raske Internett-linjer.

For å løse dette problemet har de, i samarbeid med Intel, laget en ny versjon av Shockwave som vil la selv de med tregest linjer ta del i 3-dimensjonale opplevelser på nettet.

Hovedpoenget med dette programmet er at brukeren ikke lengre skal trenge å laste ned store mengder med data, men heller laste ned litt informasjon og så bruke Intels teknikk for å gjøre resten selv. Byttet her blir at mens man tidligere trengte raskere linjer for å ta del, vil man med Macromedias programvare trenge mer prosessorkraft. Siden de fleste nå har mye kraftigere datamaskiner enn de strengt tatt trenger, tror Macromedia at dette ikke vil by på noen problemer.

- I stedet for å sende ferdig data over Internett, velger vi å sende komplekse instruksjoner om hva datamaskinen skal gjøre selv i stedet. Tidligere måtte utviklere lage flere modeller av den samme tingen, men nå kan de heller be datamaskinen skalere det riktig selv, sier markedssjef Rick Benoit.

Til toppen