Lager 540 000 iPhone 6-enheter hver dag

Ikke nok til å dekke etterspørselen.

Lager 540 000 iPhone 6-enheter hver dag
Visepresident i Apple, Phil Schiller, presenterte de nye iPhone-modellene i selskapets hjemby, Cupertino, for en drøy uke siden. Etterspørselen overstiger så langt produksjonskapasiteten, noe som betyr ventetid for kundene. Bilde: action press/All Over Press

Foxconn, den viktigste av Apples leverandører av iPhone 6 og 6 Plus, greier ifølge Wall Street Journal ikke å produsere tilstrekkelig mange enheter hver dag til å dekke etterspørselen. Selskapet forsøker derfor å ansette flere ved produksjonsanlegget i Zhengzhou i Kina. Mer enn 200 000 er allerede ansatt ved fabrikken.

    Les også:

– Vi produserer 140 000 iPhone 6 Plus og 400 000 iPhone 6 hver dag, den høyeste dagsproduksjonen noen sinne, men volumet er likevel ikke høyt nok til å dekke forhåndsbestillingene, sier en ikke navngitt kilde til Wall Street Journal.

Ifølge den amerikanske avisen er Foxconn den eneste leverandøren av iPhone 6 Plus og den største leverandøren av iPhone 6.

I Apples nettbutikk i USA oppgis det en leveringstid på 7 til 10 dager på iPhone 6. Det er større knapphet på den store modellen, så der må man regne med 3 til 4 ukers leveringstid. Dette vil kunne blir enda mer merkbart når telefonene kommer i salg i flere land, som Norge. Det skal skje den 26. september.

TIDLIG UTE: iPhone 6-køen utenfor Apple Store i Regent Street i London. Allerede 9. september, da dette bildet ble tatt, var to campere på plass i telt.
TIDLIG UTE: iPhone 6-køen utenfor Apple Store i Regent Street i London. Allerede 9. september, da dette bildet ble tatt, var to campere på plass i telt. Bilde: Rex/Guy Bell/All Over Press

Ifølge kilden er Foxconn i ferd med å øke produksjonen av iPhone 6 Plus, men den begrensede produksjonen skyldes også knapphet på den 5,5 tommer store skjermen som mobilen utstyres med. Under produksjonen av denne skjermen er det ifølge en annen kilde stadig en feilrate på mellom 40 og 50 prosent. Til sammenligning er feilprosenten bare på 15 prosent for den 4,7 tommer store skjermen til iPhone 6.

Den høye feilprosenten skyldes at berøringssensorene i disse skjermene er integrert inn i selve LCD-skjermen, i stedet for å være et eget lag. Dette gjør skjermen tynnere, men tydeligvis også vanskeligere å produsere feilfritt.

Arbeidere ved samlebåndet i en Foxconn-fabrikk i Kina som produserer iPhone.
Arbeidere ved samlebåndet i en Foxconn-fabrikk i Kina som produserer iPhone. Bilde: Qilai Shen/Bloomberg/Getty Images

    Les også: