Lager ADSL-pakke for små miljøer

WebSprint Communications går utenom vanskelighetene med standardiseringen av ADSL som har belastet telemiljøet i det siste.

WebSprint Communications går utenom vanskelighetene med standardiseringen av ADSL som har belastet telemiljøet i det siste.

Denne uken vil WebSprint introdusere Campus Runner, en modemlignende enhet som vil tillate bredbånds, bedriftsintern kommunikasjon til en rimelig penge.

- Spesielt i et campusmiljø vil pakken være godt egnet, sier representanter for WebSprint til Info World Electric.

WebSprint vil markedsføre Campus Runner som et alternativ til kostbare fiberoptiske nettverk og T1/E1 linjer, og å støtte datamaskin-til-datamaskin og LAN-til-LAN kommunikasjon. Også videokringkasting og videokonferanser drar nytte av pakken.

- Campus Runner drar nytte av eksisterende kobberkabel istedenfor å investere i konstruksjonen av et fibernettverk, som koster omtrent 10.000 dollar, sier David Hannon, visepresident for markedsføring og salg hos WebSprint.

- Campus Runner tilbyr mer båndbredde enn en standard T1 linje og man sparer kostnadene av å leie en T1 linje, noe som kan beløpe seg til flere tusen dollar i året, opplyser Hannon.

Ulempene med Campus Runner er at den maksimale avstanden mellom enhetene er begrenset til 1.5 kilometer, og en engangsinvestering på 5.000 dollar.

Campus Runner er basert på et ADSL chipsett fra GlobeSpan Technologies og har blitt designet for å støtte bidireksjonelle, full dupleks hastigheter så høye som 7 Mbps. Dette er fordelt på 6.3 Mbps trafikk inn og 640 Kbps trafikk ut.

- Campus Runner vil fungere bra for bedrifter som krever stor båndvidde mellom to punkter, sier Virginia Brooks, analytiker ved Aberdeen Group i Boston. - Produktet vil betjene et øyeblikkelig behov for rimelig bredbåndskommuniksjon.

Campus Runner er allerede tilgjengelig til en pris av 5.000 dollar per par.

Til toppen