BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lager chips for 420 millioner mobiler

Mens det i år ventes å bli produsert opptil 420 millioner mobiltelefoner forbereder underleverandørene seg nå på at behovet blir mellom 600 og 650 millioner mobiltelefoner i 2001.

Frode Eriksen
8. sep. 2000 - 14:24

Det mener National Semiconductor Corp. som er ett av selskapene som produserer chips til mobiltelefoner. Selskapet har imidlertidig følt sterkt behov for å understreke at underleverandørene til mobilprodusentene er klar over utfordringen som venter dem og at de kan takle etterspørselen.

Den sterke veksten i forventet etterspørsel etter deler til mobiltelefoner kommer fra mobilbransjen selv basert på prognosene for mobilsalget i året som kommer, skriver TechWeb. Veksten har vært formidabel fra 1999 da produksjonen lå på 270 millioner mobiltelefoner.

Finanssjef i National Semiconductor Corp. Don MacLeod sier produksjonstallene for år 2000 begynner å bli svært sikre. Indikasjonene fra produsentene sier en vekst på mellom 40 og 50 prosent til neste år.

National selv får 25 prosent av sine inntekter fra underleveranser til mobilindustrien med Ericsson som den største kunden, og med Motorola på andre plass.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.