BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lager felles mobil lommebok

Svenske mobiloperatører samarbeider om tjenesten.

Løsningen til 4T skal blant annet kunne brukes sammen med brusautomater.
Løsningen til 4T skal blant annet kunne brukes sammen med brusautomater. Bilde: Accumulate YouTube-video
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. jan. 2012 - 14:52

Mobiloperatørene i Sverige, Telia, Tele2, Telenor og 3, har etablert et felles selskap som i samarbeid med PayEx og Accumulate skal utvikle og drifte en omfattende tjenesteinfrastruktur for håndtering av mobile betalinger.

– Vi legger nå grunnlaget for et nytt, svenskt mobilt betalingsmiddel som til sommeren blir tilgjengelig for 97 prosent av alle svensker med et mobilabonnement. Med PayEx sin løsning kan våre kunder benytte både en gammel mobiltelefon eller en moderne smartphone til å betale. Han eller hun kan dessuten velge mellom flere forskjellige måter å motta penger på sin konto, sier Johan Ragnevad, administrerende direktør i 4T Sverige AB, som det felleseide selskapet heter.

Ifølge PayEx vil det i mobilen brukes en applikasjon som er utviklet av svenske Accumulate. Den mobile lommebok-tjenesten vil være den samme, uavhengig av operatør. Dette skal gjøre det enklere dersom brukeren ønsker å bytte leverandør av selve mobiltjenesten.

– Dette er et stort gjennombrudd for mobilbetaling og en viktig milepæl og anerkjennelse for vår teknologi, sier Stefan Hultberg, administrerende direktør og medgründer i Accumulate, i en pressemelding.

– Svenske operatører har muligheten og viljen til å være med på å sette en ny og åpen standard for mobilbetaling som kombinerer sikkerhet, brukervennlighet og fleksibilitet på en kostnadseffektiv måte, sier Hultberg. Det er selskapets sikkerhetsplattform, ME, som utgjør grunnlaget for løsningen.

PayEx skal utvikle og drifte konto- og infrastrukturtjenestene for 4T.

Den mobile lommeboken skal støtte flere ulike betalingssituasjoner, inkludert bruk av NFC hvor dette er tilgjengelig, via Internett, person-til-person og person til maskin. Det sistnevnte inkluderer salgsautomater og parkometere.

Tjenesten skal lanseres innen sommeren og skal fungere med så godt som alle mobiltelefoner levert i 2006 eller senere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.