Lager Game Boy for mobiltelefonen

Nintendo og Konami lanserer til neste år spillplattformen Game Boy Advance, som blant annet inneholder muligheter for online-spill over Internett via en vanlig mobiltelefon.

Nintendo og Konami lanserer til neste år spillplattformen Game Boy Advance, som blant annet inneholder muligheter for online-spill over Internett via en vanlig mobiltelefon.

Nintendo og Konami ser på både mobiltelefoni og Internett som viktige elementer i sine nye spillplattformer, gjennom det felleseide selskapet Mobile 21. I første omgang skal det arbeides med to nye spill-plattformer. Game Boy Advance blir den mobile spillplattformen, og vil komme med Internett-muligheter som kan kobles opp via en mobilelefon. Da åpner muligheten for å spille online med kompisen et helt annet sted, og konsollen skal også inneholde et kamera slilk at en kan se hverandre. Modellen baseres på en 32-bit RISC-processor fra ARM.

Dolphin blir en stasjonær spillplattform med en 400 MHz PowerPC-processor fra IBM, og produseres for å ta opp konkurransen med Sony's PlayStation II.

Nintendo har også via sitt europeiske datterselskap inngått en avtale med Visteon for å produsere en konsoll som spesialproduseres for å være tidtrøyte for barn som sitter for eksempel i et baksete.

Det er Visteons system Rear Seat Entertainment System som skal bygges ut som en underholdningsplattform for baksetepassasjerene. I tillegg til å fungere som spillplattform skal systemet også kunne spille av videofilmer.

Mens Nintendo er best kjent for spillplattformer som Nintendo 64 og Game Boy. Så langt har selskapet solgt over 1 milliard spill i verden av typen Mario og Donkey Kong. Konami er mer kjent for å produsere spillene til plattformmodellene.

Til toppen