Lager konkurranse om framtidens mobil

Lager konkurranse om framtidens mobil

Sony Ericsson vil ha folkets mening på hvordan framtidens mobiltelefon skal se ut.

1. april gikk startskuddet for Mobile Life Center i Kista, der mellom 20 til 30 personer skal forske på framtidens mobiltelefoner og tjenester fram mot 2020. Prosjektet støttes av Vinnova, Ericsson, Sony Ericsson, Microsoft, Telia Sonera og Stockholms universitet.

Men for å få fortgang i hvordan framtidens mobil skal se ut, utlyser Sony Ericsson nå en konkurranse, «Mobile 2020». Den går ut til alle i landet, og består av to deler, en designdel og et på innhold, skriver Nyteknik.se.

Professor og prosjektleder Kristina Höök på Mobile Life Center håper konkurransen vil få fram folkets mening på hvordan de tror framtidens mobiltelefon vil se ut. Vil den være innebygd i klærne, kommer den til å sitte som en ring på en finger eller vil det være en enhet som har alle muligheter?

Kravet for å være med i konkurransen, er at den som vinner må være forberedt på at han eller hun får en seks måneders stilling. Halve tiden skal personen jobbe sammen med ingeniører, designere og forskere på Sony Ericsson i Lund og halve tiden med forskere på Mobile Life Center.

Det er ikke første gang Sony Ericsson legger opp til en konkurranse. For noen år siden stod de bak en designkonkurranse i Kina.

Den gang vant, 24-årige Tao Mann, som hadde designet en mobiltelefon innebygd i en ring og med en mikrofon i en utdragbar tråd.

Til toppen