FORBRUKERTEKNOLOGI

Lager markedplass for netbooks

Intel lar Atom-prosessoren være navet, i stedet for operativsystemet.

Med 14 mm tykkelse er dette verdens hittil tynneste netbook. Den er basert på Intel Canoe Lake-plattform og Pine Trail-utgavene av selskapets Atom-prosessor.
Med 14 mm tykkelse er dette verdens hittil tynneste netbook. Den er basert på Intel Canoe Lake-plattform og Pine Trail-utgavene av selskapets Atom-prosessor. Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juni 2010 - 12:15

Intel kunngjorde i dag, under Computex-messen i Taipei, flere nyheter knyttet til selskapets Atom-prosessor og mini-bærbare pc-er basert på disse prosessorene.

Blant de mest spennende nyhetene er de videre planene for «AppUp Center», en markedsplass til Atom-baserte enheter skal gi brukerne en enhetlig tilgang til innhold, blant annet programvare, på tvers av et utvalg av datamaskiner og pc-lignende enheter. En betaversjon av markedsplassen er tilgjengelig.

Asus skal være det første selskapet som tilbyr en tilpasset, forhåndsinstallert AppUp-klient. Denne kalles «Asus App Store» og vil til høsten bli installert på ulike netbook-modeller. I første omgang er det Windows-baserte enheter som vil leveres med denne klienten, etterfulgt av MeeGo-baserte enheter. Men Intel oppgir at også Googles operativsystemer, altså Android og Chrome OS, vil støttes.

Under en presentasjon viste David Perlmuttter, sjef for Intel Architecture Group, fram det som skal være verdens tynneste netbook. Maskinen er basert på Intels tokjernede Atom-prosessorer, kjent under kodenavnet «Pine Trail», samt plattformen «Canoe Lake».

Ifølge Intel er maskinen 50 prosent tynnere enn de tynneste maskinene på markedet i dag. Selskapet oppgir at slike maskiner vil komme på markedet før jul.

Under den samme presentasjonen viste Acer fram både netbooks og tablets basert på Atom og MeeGo, men det skal ikke ha blitt sagt noe om når disse kommer på markedet.

Pine Trail, tokjernede Intel Atom-prosessorer beregnet for netbooks. <i>Bilde: Intel</i>
Pine Trail, tokjernede Intel Atom-prosessorer beregnet for netbooks. Bilde: Intel

Samtidig kunngjorde Intel at flere nye Atom-prosessorer nå gjøres tilgjengelig. Modellene N455 og N475, som har henholdsvis én og to kjerner, leveres med støtte for DDR3-minne. Netbooks basert på disse maskinene vil komme på markedet i begynnelsen av 2011.

Den 21. juni kommer Intel offisielt med Atom-modellene D525 og D425, som også skal tilby støtte for DDR3-minne. Disse modellene er beregnet for enkle, stasjonære pc-er. De første produktene basert på disse modellene vil bli introdusert den 21. juni i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.