BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lager miniversjon av Chrome

Skal den brukes av Nest Labs?

Google og Chromium-prosjektet holder på å lage en lettversjon av Chrome for kjøring av enkeltapplikasjoner. Et mulig bruksområde er i sensor- og kontrollenhetene til Nest Labs.
Google og Chromium-prosjektet holder på å lage en lettversjon av Chrome for kjøring av enkeltapplikasjoner. Et mulig bruksområde er i sensor- og kontrollenhetene til Nest Labs.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. feb. 2014 - 12:43

Chrome anses som Googles viktigste plattform, også foran Android. Nettleseren er tilgjengelig for alle de viktigste operativsystemene og gjør det derfor mulig for utviklere å lage applikasjoner basert på webstandarder og en hel del tilleggsfunksjonalitet, som kan kjøres på både Windows, OS X, Linux, Chrome OS, Android og iOS, uten at det må gjøres noen større, operativsystem-spesifikke tilpasninger. Slik støtte for de to sistnevnte operativsystemene er foreløpig relativt eksperimentell.

Dersom man starter en Chrome-applikasjon på en pc i dag, må det startes en fullstendig Chrome-prosess i hvert tilfelle. Disse prosessene inkluderer mye som ikke alltid vil være nødvendige å ha tilgang til for enkle applikasjoner.

Franske François Beaufort greide i fjor det kunststykket å bli ansatt av Google for å drive med det samme som han lenge hadde gjort som entusiast, nemlig å trekke fram små historier fra bak kulissene i Chromium-prosjektet. Han kaller seg selv for «Happiness Evangelist». Chromium er åpen kildekodeprosjektet som Google Chrome bygger på.

Tidligere denne uken skrev Beaufort om et nytt delprosjekt i Chromium-prosjektet som sikter mot å lage et minimalistisk kjøremiljø for Chrome-applikasjoner. Dette skal tilby de fleste av programmeringsgrensesnittene til Chrome, uten å kjøre resten nettleseren.

Offisielt støttes App Shell, som det hele kalles, foreløpig bare av Chrome OS. Men ifølge Beaufort er det mulig for interesserte å kompilere en Linux-versjon på egenhånd.

Applikasjoner kan da startes ved hjelp av kommandoen: app_shell --app=/path/to/extension

Nest Labs?

I debatten under innlegget til Beaufort går det fram at hovedtanken ved App Shell er at det i alle fall skal kunne brukes på dedikerte Chrome OS-baserte enheter som er laget for bare å kjøre én eneste applikasjon. På disse enhetene vil applikasjonen lastes automatisk og brukergrensesnittet til Chrome OS være skjult. Det er ikke oppgitt hva slags type enheter dette kan være. Men en kanskje ikke helt virkelighetsfjern mulighet er i den typen enheter som Nest Labs står bak. Google kjøpte Nest Labs for en knapp måned siden.

Det foreslås også at App Shell kan distribueres som en del av installasjonsverktøyet til separate applikasjoner, for eksempel til Windows, uten at dette ser ut til å være et hovedmål i første omgang.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.