Lager mobilgrensesnitt basert på Qtopia

Flere mobilprodusenter vil trolig til å ta i bruk et brukergrensesnitt basert på et produkt fra norske Trolltech.

Norske Trolltech annonserte i går at selskapet Qtopia-programvare for Linux-baserte mobiltelefoner utgjør utviklingsgrunnlaget for Cellons nye C8000-plattform for mobiltelefoner. Cellon er ifølge Trolltech verdens største, uavhengige designbyrå for trådløse enheter.

Cellon har benyttet Qtopia til å bygge, skreddersy og utvide den Linux-baserte programvaren og det grafiske brukergrensesnittet til C8000, som allerede er skal være tatt i bruk i en nylig lansert mobiltelefon fra en stor, europeisk mobilprodusent.

- Cellon produserer håndsett for noen av verdens største og mest kjente merkenavn, inkludert Alcatel, Philips og Siemens. Vi er beæret av at de valgte Trolltechs mobile applikasjonsplattform for deres Linux-baserte telefondesign, sier Trolltechs administrerende direktør, Haavard Nord, i en pressemelding.

    Les også:

Cellon C8000-plattformen skal være designet for trådløse håndsett som tilbyr omfattende multimediefunksjonalitet, inkludert en medieavspiller og megapiksel video- og stillbildekamera.

Fra før samarbeider Trolltech med leverandører som Motorola, Sharp og Archos.

Til toppen