UTVIKLING

Lager norsk Android-butikk

Utvikler er lei av å vente på Googles betalingsløsning.

Det grafiske er allerede på plass i den norske Android-butikken. Løsningen skal etter planen lanseres i slutten av måneden.
Det grafiske er allerede på plass i den norske Android-butikken. Løsningen skal etter planen lanseres i slutten av måneden. Bilde: Privat. Gjengitt etter avtale med Terje Pedersen.
1. mars 2010 - 11:41

Google somler med betalingsløsningen for mobilprogramvare-butikken Android Market.

Det har gått ett år siden løsningen ble lansert, men fortsatt er det bare mulig å kjøpe Android-programvare i noen land. Norge og norske brukere er ikke tilgodesett med tilgang til å kjøpe Android-programmer offisielt.

Brukerne går derfor glipp av mange «apps», og utviklerne går glipp av inntekter.

Det vil den norske Android-utvikleren, Tysvær-baserte Terje Pedersen gjøre noe med. Han er lei av å vente, og lager nå sin egen butikk.

- Arbeidet er i gang, og jeg satser på at butikken blir klar i første versjon i slutten av mars måned, forteller Pedersen til digi.no.

Han er utdannet elektronikkingeniør og har mange års fartstid som utvikler.

Prosjektet går foreløpig under navnet «Marked» og utvikleren planlegger å gjøre løsningen tilgjengelig som en gratis applikasjon til plattformen. Marked utvikles som Android-appliksjoner flest i Java. I tillegg jobber Pedersen nå med å klargjøre de nødvendige forholdene på serversiden.

Pedersen har nylig laget en Android-versjon av mobilprogrammet Sitatsjekk, som er tidligere omtalt her på digi.no. I tillegg planlegger han flere andre Android-apps i tiden som kommer.

- Jeg har flere ideer. For å få solgt programmene trenger jeg en plattform som gjør det enklere enn i dag, rett fra telefonen.

Det grafiske er allerede på plass i den norske Android-butikken. Løsningen skal etter planen lanseres i slutten av måneden. <i>Bilde: Privat. Gjengitt etter avtale med Terje Pedersen.</i>
Det grafiske er allerede på plass i den norske Android-butikken. Løsningen skal etter planen lanseres i slutten av måneden. Bilde: Privat. Gjengitt etter avtale med Terje Pedersen.

Mest til utvikleren

Betalingsmodellen han ser for seg er den vi ellers finner i Android Market, App Store til iPhone og lignende programvarebutikker. Utvikleren skal således sitte igjen med mesteparten av inntektene.

- Utfordringen blir å få til en betalingsløsning der jeg sitter igjen med noe. Antakelig blir det en 70/30-modell, hvor utviklerne får 70 prosent.

Android-utvikler Terje Pedersen planlegger å lansere egen norsk Android-butikk denne måneden.
Android-utvikler Terje Pedersen planlegger å lansere egen norsk Android-butikk denne måneden.

Paypal nevner han som en sannsynlig samarbeidspartner for å håndtere betalingstransaksjoner og kortbetaling. Det kan også bli andre, men det er ennå ikke avgjort.

En annen utfordring blir å nå ut til norske utviklere som ønsker å få betalt for sin programvare til Android-plattformen.

- Jeg vet det finnes del norsk utviklere som har lett etter en slik mulighet. Disse ønsker jeg nå å komme i kontakt med, sier Pedersen.

sin egen nettside oppgir han at det finnes alternativer til Android Market, men understerker ovenfor digi.no at disse er kronglete å bruke, blant annet med krav om amerikansk konto.

Google har ikke kommet opp med en forklaring på hvorfor det drøyer med en betalingsmulighet for Android-programmer.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

- Jeg tror det må være Google Checkout (Googles betalingsportal, journ.anm) som er problemet. Den er vel heller ikke skikkelig lansert i Norge. Oppretter man konto der for salg får man kun opp USA og England som alternativer, sier Pedersen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.