Lager smuttvei for sperret musikktjeneste

Piratgruppen trosser Tele2s sperring av den russiske musikktjenesten AllofMP3.

Lager smuttvei for sperret musikktjeneste

Piratgruppen trosser Tele2s sperring av den russiske musikktjenesten AllofMP3.

Tele2 ble pålagt av IFPI (bransjeforeningen som leder musikkselskapene kamp mot piratkopiering) å blokkere den russiske og populære musikknettsiden AllofMP3. Nettsiden selger musikk uten å betale vederlag til de store plateselskapene, noe som foreløpig er tillatt i Russland på grunn av et smutthull i loven.

Saken er første runde i en potensielt meget viktig prinsippsak. Men bare få minutter etter at Tele2 hadde sperret for adgangen til AllofMP3, har Piratgruppen laget en smuttvei for musikktjenesten til deres hjemmeside.

På hjemmesiden til Piratgruppen står det en grundig veiledning på hvordan man kan omgå den elektroniske blokaden, skriver Comon.dk.

Piratgruppens talsmann Sebastian Gjerding kaller IFPIs dom for uholdbar, og mener det er en form for sensur som vi kun kjenner til fra Kina og lignende stater. Han mener en slik sensur ikke passer inn i Europa.

Han tror ingen fra internettverdenen i sin villeste fantasi kunne ha forestilt seg en slik begrensning, og mener denne dommen får internett-Danmark til å framstå som en diktaturstat.

Så langt er det ikke kjent at IFPI, som har kontorer i blant annet Norge, har gått til lignende søksmål i andre europeiske land.

Men Tele2 Norge-sjef Haakon Dyrnes uttalte til digi.no på torsdag at internettleverandører ikke bør ha redaktøransvar for hva som ligger på Internett.

    Les også:

Også informasjonssjef i Telenor Arild S. Johannessen mener det vil være helt umulig å regulere de flere milliarder nettsidene som finnes på nettet. Telenor har foreløpig valgt å ta en redaktørrolle på barneporno som er klart straffbart. Regulering av tilgangen på annet innhold, vil skape en lang rekke debatter om moralske spørsmål, frykter Johannessen.

Til toppen