FORBRUKERTEKNOLOGI

Lager underholdningssenter for bilens baksete

Det nærmer seg sommer og sol med stormskritt. Allerede nå kan det være greit å forberede seg på at det kanskje ikke holder med sanger som "Sol ute, sol inne.." for kjernefamilien på biltur ...

2. mai 2002 - 12:49
Multimedia i bilen.
Multimedia i bilen.

Den nyeste trenden med ekstrautstyr innen bilbransjen, kan bli underholdning for ungene. Mens hele familien tidligere ble med på allsang á la Kaptein Sabeltann, kan kravene fra de nye generasjonene bli adskillig mer avanserte.

Ford er en av bilprodusentene som er forberedt på denne trenden. Eller kanskje mer korrekt, innstilt på å lage dette til en ny trend blant barnefamilier.

Underholdning for barn i alle aldre.
Underholdning for barn i alle aldre.

Det vil i tilfelle bli en ganske asosial affære, hvor foreldrene kan kjøpe seg fred og ro i forsetet.

I Ford Mondeo finner du allerede i dag to skjermer bak på nakkestøtten. Der kan du koble inn hodetelefoner som gir hver enkelt av barna muligheten til sin egen multimedieopplevelse. På den ene kan man kanskje spille Sony Playstation og etterligne sjåførens kjøreegenskaper. På den andre vil du kunne få se videoer av de siste favorittartistene dine.

Underholdningsskjerm i nakkestøtten.
Underholdningsskjerm i nakkestøtten.

- Det virker som det er ganske mange mennesker som er interesserte i å få tak i dette. Prisen er 25.100 kroner montert fra fabrikken hvor du få konsoll, hodetelefoner, fjernkontroll og videospiller, sier informasjonssjef Jon Johanson på Ford i Norge.

Ifølge Johanson er det solgt en god del biler allerede. Han sier dette vil også komme på flere andre Ford-modeller, som Mondeo, Galaxy, Fiesta og Focus og at det vil være mulig å forhandle seg til rabatt på slikt utstyr i forhold til hver enkelt forhandler.

I begynnelsen av januar ble det kjent at Tietoevry solgte de svært robuste fjellhallene på Gjøvik til Eidsiva. Hallene er godt skjult under dette bygget. Selskapet er med salget helt ute av eierskap i det norske datasentermarkedet.
Les også

Tietoevry er helt ute: – Vi eier ingen datasentre i Norge i dag 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.