KARRIERE

Lager vakre og dyre PCer ut av skrap

Daniel Hansen tjener godt på å ekstrem-ombygge PCer. Se hva han har laget for fire bedrifter.

27. apr. 2007 - 13:22

Daniel Andreas Hansen er en PC-bygger litt utenom det vanlige. Han lager PC-er ut av skrap og selger de som jukebokser til festivaler og som informasjonskiosker til bedrifter.

- Jeg bygger min spesialtilpassede datateknologi i en ramme av avfall. Det kan for eksempel være hvitevarer, øltønner og avfallsdunker, sier Hansen.

Tanken er å demonstrere at søppel og skrot også kan være en ressurs, og systemene hans har derfor fått merkenavnet Junkbox. Hittil har han bygd og solgt fire slike spesialtilpassede maskiner, samt at han har gjort en rekke workshops for blant annet fritidsklubber.

En ferdig oppsatt Junkbox med alt inkludert koster 35.000 kroner. Deler av prisen går med til å kjøpe nødvendige komponenter, men mesteparten er for kreativiteten og jobben som gjøres.

- Hvis jeg får datakomponentene gratis eller sponset av en bedrift, lager jeg den for 20.000 kroner, sier Hansen, til digi.no.

Prisen vil variere litt avhengig av ambisjonene til de som bestiller.

Når en kunde bestiller en maskin, bruker Hansen som regel nye komponenter, men det hender at kundene vil at det skal være gjenbruk av gammelt utstyr.

I tillegg til ungdomsklubber og festivaler, jobber Hansen også mot næringslivet.

- Mange bedrifter har et intranett som ikke alle bruker. Hvis man setter opp en Junkboks ved kaffeautomaten, eller bygger en Junkbox kaffeautomat, vil kanskje flere ta det ordentlig i bruk, sier Hansen.

Klikk her for å se alle de andre sprøe tingene Hansen har bygd om til PC-er.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.