Laget norsk fanetillegg til IE

Skien-baserte 24SevenOffice har laget sin egen, forbedrede versjon av Internet Explorer.

Skien-baserte 24SevenOffice har laget sin egen, forbedrede versjon av Internet Explorer.

Det lille Skien-selskapet er en nykommer i det norske ERP-markedet med et innovativt produkt. Med et nettbasert system har selskapet fått 900 bedriftskunder rundt om i verden.

I forrige uke lanserte selskapet 24SevenSync, som er en backup- og kontaktoppdateringstjeneste for Outlook.

Suksess med nye tjenester har rangert 24SevenOffice til selskapet med beste investeringsmulighet av det internasjonale investorpanelet Seed Forum.

Nå er 24SevenOffice igjen ute på lanseringsstien med en fanebasert nettleser som skal gjøre surfeopplevelsen bedre for brukerene.

Internasjonal leder Ståle Risa forteller til digi.no at 24SevenOffice lenge har ventet på at Microsoft skal utvikle denne funksjonaliteten på Internet Explorer (IE), men det har trukket ut i tid.

Derfor har 24SevenOffice kommet Microsoft i forkjøpet og lansert sin egen versjon av fanebasert nettleser med brukergrensesnitt opp mot IE-motoren. Fordi man kan lage skall rundt IE, har flere andre også lansert nettlesere som samler mange IE-sider i et felles vindu. Nettleseren kan lastes ned fra nettsiden til 24SevenOffice.

Han forklarer at en fanebasert nettleser lar brukeren åpne nye sider som en ny fane i stedet for et nytt vindu. Dette gjør at surfeopplevelsen blir mer oversiktlig. Ulempen med fanebasert nettlesing basert på Internet Explorer motoren, har inntil nå vært at alle nye linker som åpnes, kommer i en ny fane.

Dette vil igjen si at pop up mister sin viktige funksjon i en webapplikasjon. I 24Seven nettleseren vil brukeren selv kunne styre om en link skal åpnes som et nytt vindu eller som en ny fane.

- Prosjektet ble opprinnelig initiert fordi 24SevenOffice brukerne er avhengige av en effektiv nettleser når de jobber i webapplikasjonen. Dette behovet klarte ikke Internet Explorer fra Microsoft å tilfredsstille, sier Risa.

I fremtiden planlegges det å inkludere mange gratistjenester og andre nyttige betalingstjenester i nettleseren. 24SevenOffice er allerede i gang med å inkludere SMS tjenester, IP-telefoni, anti spionvare, og 24SevenSync som er Outlook backup og kontaktoppdateringstjenesten som ble lansert i forrige uke.

- Vi regner med at neste versjon, som inneholder mange nye tjenester, vil bli lansert allerede til høsten. Vi tror vi da på alvor vil ta markedsandeler på det internasjonale nettleser markedet, sier Risa.

Nettleseren er nå tilgjengelig i versjon 1.0 (Beta).

Det ryktes at Microsoft skal lansere en fanebasert nettleser i løpet av sommeren.

Til toppen