BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lagre 10 til 20 terabyte per harddisk

Toshiba med spennende gjennombrudd innen harddiskteknologi.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. aug. 2010 - 11:28

Toshiba kunngjorde denne uken at selskapet har utviklet og produsert lagringsmedier for harddisker med en lagringstetthet på 2,5 terabit per kvadrattomme. Dette er nesten fem ganger mer enn lagringstettheten i de nyeste harddiskene som selskapet tilbyr i dag.

Toshiba skal presentere teknologien under The Magnetic Recording Conference 2010 i dag.

Selskapet har tatt i bruk en løsning som kalles bit patterned media (BPM), som er et magnetisk lagringsmedium som består av ordnede celler som hver lagrer én bit. I tradisjonell harddiskteknologi lagres hver bit på tvers av noen hundre magnetiske korn.

Med den lagringstettheten som nå forespeiles, vil hvert magnetiske punkt eller celle være mindre enn 10 nanometer, noe som ikke er enkelt å få til med dagens prosessteknologier.

Toshiba har utviklet en produksjonsmetode som tar i bruk en type mønstre som kontrollerer en matrise med selvmonterende punkter, samt produsert en BPM med et servomønster som består av punktmatriser, samt dataspor med ordnede punkter.

Toshiba har greid å få et lagringshode til å «fly» over og holde seg ved en dataspor i den produserte BPM-en, men fortsatt må teknologien videreutvikles slik at det blir mulig å skrive til og lese fra de individuelle punktene.

Toshiba vil også utvikle teknologien videre for å kunne oppnå lagringstettheter på 5 terabit per kvadrattomme.

Ifølge Computerworld.com regner Toshiba med at de første harddiskene basert på BPM vil komme på markedet i 2013.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.