BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lagre 128 gigabyte på fingertuppen

Ny milepæl nådd for Intel og Micron med flashminne.

Ved å pakke sammen åtte av de nye flashminne-brikkene fra IM Flash Technologies kan man lagre 1 terabit med data på et areal tilsvarende en fingertupp.
Ved å pakke sammen åtte av de nye flashminne-brikkene fra IM Flash Technologies kan man lagre 1 terabit med data på et areal tilsvarende en fingertupp. Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. des. 2011 - 08:38

Intel og Micron Technology kunngjorde denne uken at selskapene har utviklet verden første 128 gigabit MLC NAND flashenhet (MultiLevel-Cell) basert på 20 nanometers prosessteknologi. Samtidig har selskapene startet masseproduksjon av en tilsvarende enhet med halvparten så stor kapasitet.

Flash-enhetene er laget ved selskapenes fellesprosjekt, IM Flash Technologies.

Ved å slå sammen åtte slik flashminnebrikker i én pakke, får man en en fingertupp-stor flashminne-enhet som kan lagre 128 gigabyte, med data. Enheten samsvarer med ONFI 3.0-spesifiksajonen og skal kunne levere hastigheter på opptil 333 megatransfers per sekund (MT/s). Dagens flashminne bruker ONFI 2.x-grensesnittet som støtter maksimalt 200 MT/s per kontrollerkanal.

De nye brikkene fra IM Flash skal være egnet for både smartmobiler, nettbrett og i SSD-er.

Selskapene vil skynde seg med å få satt brikkene i produksjon. De første testeksemplarene vil bli tilgjengelige for kunder allerede i neste måned. Masseproduksjon vil bli startet i første halvdel av 2012.

Hvor raskt det vil komme sluttbrukerprodukter basert på flashminnebrikkene, er foreløpig ukjent. Men de åpner for SSD-er med høyere lagringskapasitet og for lagringsenheter som tar mindre plass enn i dag. Trolig vil også prisen på lagringsenhetene bli redusert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.