Lagre 50 GB video per plate

Matsushita vil i juli slippe en Blu-ray-basert lagringsenhet for det avanserte hjemmemarkedet.

Matsushita vil i juli slippe en Blu-ray-basert lagringsenhet for det avanserte hjemmemarkedet.

Matsushita Electric Works annonserte denne uken at det vil lansere en Blu-ray Disc-basert, stasjonær opptaker i juli, som ved hjelp av plater med to lag skal kunne lagre 50 GB med data. Dette skal være nok til å lagre fire og en halv time med høyoppløselig video. Enheten vil trolig være den første Blu-ray Disc-baserte opptakeren som støtter to lag. Matsushita skal også produsere og distribuere tolags Blu-ray Disc-media.

Ifølge EE Times viste Matsushita fram en prototyp av enheten under en pressetilstelning tirsdag. Denne skal ha integrerte mottakere som støtte alle former for digital TV-kringkasting i Japan. Enheten skal også være kompatibel med dagens DVD-RAM- og DVD-R-formater. Flere detaljer om enheten vil Matsushita først offentliggjøre om noen måneder.

En målsetning for Matsushita er å lansere opptakeren i Japan før OL starter i Athen i august i år. Ifølge Shuzo Ushimaru, en markedssjef i selskapet, pleier mange TV-seere å benytte videoopptakere oftere under Olympiaden.

Olympiaden er Matsushita også en god anledning til å promotere Blu-ray Disk-opptakere sim for det avanserte hjemmemarkedet som et produkt med Matsushitas Diga-varemerke. Dette varemerket benyttes nå i forbindelse med stasjonære DVD-RAM-opptakere, mange med innebygd harddisk. Matsushita oppgir at selskapet sikter mot å selge én million DVD-RAM-opptakere i måneden.

Fungerende visepresident i Japan Society of Picture Quality, Reiji Asakura, sier til EE Times at leverandører av det konkurrerende HD-DVD-formatet snart vil introdusere tolags HD-DVD-plater. Men siden kapasiteten til disse ikke skal være større enn 32 GB per plate, vil Matsushita ha et konkurransemessig fortrinn.

Til toppen