FORBRUKERTEKNOLOGI

Lagre flere terabyte gratis i nettskyen

Kinesisk nettgigant satser internasjonalt.

Kinas leverandører av nettjenester har begynt å rette blikket utover landet grenser.
Kinas leverandører av nettjenester har begynt å rette blikket utover landet grenser. Bilde: PantherMedia / Alexander Drechsel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. nov. 2013 - 08:09

Skal du lagre mer enn noen ganske få gigabyte i nettskyen, må du betale – ofte ganske mye per gigabyte, men slik er det ikke hos alle.

Det finnes likevel et alternativ, som riktignok er utilgjengelig for svært mange en stund til. Tidligere i høst lanserte den kinesiske nettgiganten Tencent en nettskybasert lagringstjeneste, Weijun, hvor brukerne kan lagre opptil 10 terabyte med data, uten å måtte betale for det. Dette var ti ganger så mye som det selskapets største, kinesiske konkurrenter tilbød. Men foreløpig tilbys tjenesten bare på kinesisk.

I helgen som var besøkte Peter Zheng, sjef for Tencents sosiale nettverk-gruppe USA. Til bloggen PandoDaily fortalte Zheng at en engelskspråklig utgave av lagringstjenesten vil bli tilbudt til i alle fall amerikanske brukere, trolig i begynnelsen av 2014.

Dataene vil trolig lagres i servere på utsiden av Kina, noe som skal hindre kinesisk sensur og innsyn. Men i dagens overvåkingsklima, spørs det om USA er så mye mer attraktivt for ikke-amerikanske brukere.

Tencent står forøvrig også bak den populære lynmeldingstjenesten WeChat, som har millioner av ikke-kinesiske brukere. Denne tjenesten bruker servere i USA og i Sørøst-Asia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.