Lagrer 342 timer med video i ny opptaker

Sony lanserte tirsdag en ny harddiskbasert videoopptaker som lagre opptil 342 timer med kontinuerlig video.

Sony lanserte tirsdag en ny harddiskbasert videoopptaker som lagre opptil 342 timer med kontinuerlig video.

Sony vil i november begynne å selge en ny harddiskbasert videoopptaker, CoCoon CSV-EX11, som kan gjøre kontinuerlige videoopptak i 342 timer, noe som tilsvarer omtrent to uker. Dette skriver IDG.com.sg. I tillegg lanserte selskapet CoCoon CSV-EX9, en tilsvarende enhet, men med halvparten av lagringskapasiteten.

    Les også:

Opptakene fordeles på to harddisker som hver rommer 250 GB med data. Varigheten på opptakene avhenger av kvaliteten. Brukerne kan velge mellom tre ulike modi. Det er naturligvis modusen med lavest kvalitet som tillater lagring i 342 timer. Med normal kvalitet reduseres opptakstiden til 171 timer, mens med høy kvalitet er tiden redusert til 114 timer, litt mindre enn fem dager.

Maskinen er ikke utstyrt med noen DVD-spiller, men kan kobles via Ethernet til en Sony Vaio-PC som kjører programvaren "Click to DVD". PC-en kan da brukes til å redigere videoopptakene og til å lagre opptakene til en DVD-plate.

Den nye CoCoon-enheten er i tillegg til analoge videoutganger, også utstyrt med en D1 digital videoutgang. Enheten skal blant annet støtte en programguide på skjermen og kunne kobles til og kontrollere flere ulike satellittmottakere.

Begge de nye CoCoon-modellene skal komme i salg i Japan den 1. november i år. Prisen for CSV-EX11 ventes å bli 160.000 yen (10.300 kroner), mens CSV-EX9 vil koste 120.000 yen (7700 kroner).

Dessverre har Sony ingen planer om å selge CoCoon-modellene utenfor Japan.

Til toppen