Lagrer opptil 1,2 GB på én CD

Plextor har lansert to nye CD-brennere som begge greier å lagre inntil 1,2 GB med data på én CD.

Plextor har lansert to nye CD-brennere som begge greier å lagre inntil 1,2 GB med data på én CD.

Mange har hevdet at utviklingen at CD-brennere har stoppet opp til fordel for tilsvarende DVD-produkter. Plextor gjør slike påstander til skamme når selskapet nå lanserer en intern og en ekstern CD-brenner som kan lagre opptil 1,2 GB med data på en standardisert 99 minutters kompaktdisk.

Teknologien kalles av Plextor for Gigarec. På de langt vanligere 80-minutters-platene hvor det normalt er plass til omtrent 700 MB med data, skal de nye Plextor-brennerne greie å lagre 980 MB. Platene kan da kun leses av brennerne.

De to brennerne, PlexWriter Premium (intern ATAPI) og PlexWriter Premium-U (ekstern med USB 2.0-grensesnitt) har en skrivehastighet på 52x (32x CD-RW). Begge brennerne har 8 MB bufferminne og en aksesstid på mindre enn 65 millisekunder. Brennerne skal også være klare for Mount Rainer-teknologien, som gjør at man bruke CD-RW-plater omtrent som disketter, uten behov for programvare i tillegg til operativsystemet - hvis dette også støtter Mount Rainer.

De nye brennerne til Plextor er utstyrt med en teknologi som kalles SecuRec, som gjør det mulig å passordbeskytte CD-plater produsert med de nye brennerne.

Brennerne vil bli solgt i Norge med to års garanti og kan leveres med hvit eller svart front. Veiledende pris er 905 kroner for den interne utgaven og 1500 kroner for den eksterne, begge priser eksklusive mva.

Brennerne skal være leveringsklare fra og med mai 2003.

Til toppen