BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lagring: SyQuests comeback

Tidligere ener innen utskiftbare medier, SyQuest, forsøker å komme på offensiven igjen etter at Iomega har stjålet rampelyset de to siste årene med suksessene Zip og Jaz. SyQuest har lansert SparQ - en 1 GB Jaz-konkurrent.

Lars Rasmussen
19. nov. 1997 - 19:57

Iomega har brukt de siste par årene til å selge over 10 millioner Zip-drev, så selv om SyQuest kan skilte med raskere teknologi, større kapasitet, og billigere pris, står selskapet overfor en tøff kamp for å gjenvinne tilliten i markedet.

Iomega er særdeles aktive på markedsføringsfronten, og på Comdex er selskapet meget synlig med stor høyenergi messestand, reklame på busser og drosjer, samt heliumballonger som flyr høyt over Las Vegas.

SyQuest svar i denne omgang er SparQ 1,0 GB som selskapet kaller "den personlige løsning" - som skal ta luven fra Iomegas Jaz-drev. Med en butikkpris på 199 dollar og 1 GB lagringsplater for 39 dollar per stykk eller 3 for 99 dollar er produktet meget konkurransedyktig.

- Det lave prisnivået gjør at SparQ kan være spydspiss for å ekspandere markedet i denne produktkategori, sier Crawford del Prete, datalagringsanalytiker hos International Data Corp.

- SyQuest introduserer med dette et produkt som kan ha en sentral innflytelse på det som hittil har vært et lite nisjemarked.

SparQ kommer med selvinstallerende drivere og hundrevis av megabyte med bonusprogramvare. Disse inkluderer SegaSofts HEAT.NET - et interaktiv spillenettverk med gratis medlemskap og flere spill, McAfee WebScan - et virusprogram som sjekker filer som er nedlastet fra Internett, WebVCR - en off-line nettleser, Howdy - et program for å lage mulitmedia postkort, og NovaDisk SE - som forenkler sikkerhetskomprimering og komprimering.

SparQ er beregnet for PC og kommer i en intern EIDE-utgave og en ekstern parallellportutgave Drevet har en søketid på 12 ms.

I PIO modus 4 kan drevet overføre data med en teoretisk topphastighet på 16,6 MB/s. Snittoverføringshastigheter varierer mellom 3,7 MB/s og 6,9 MB/s. SparQ for parallellport har en snittoverføringshastighet på 1,25 MB/s og en toppoverføringshastighet på 2,0 MB/s.

Drevet veier 400 gram, mens lagringsplatene veier rundt 85 gram.

SparQ er allerede i salg i USA, og det er ventet at produktet vil være en storselger i den kommende julehandel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.