Lagring vil prege HP-våren

HP varsler en serie nyheter innen lagring og backup. Først ute er nye lagringsskap og tapebibliotek.

HP varsler en serie nyheter innen lagring og backup. Først ute er nye lagringsskap og tapebibliotek.

I forkant av en større lansering av lagringsprodukter 16. mai, innkalte Hewlett-Packard i dag til et europeisk telepressemøte for å presentere to av nyhetene fra denne lanseringen: tre nye integrerte lagringsløsninger i EVA-serien («Enterprise Virtual Array») med opptil 240 disker og 72 terabytes samlet kapasitet, samt et tapebibliotek («Enterprise Modular Library») med opptil 177 terabytes samlet kapasitet med 16 båndstasjoner.

Ifølge Europa-ansvarlig Neal Clapper i HPs lagringsdivisjon er den forestående lanseringen den største i avdelingens historie. I september i fjor gjorde HP det klart at de vil satse stort på lagring framover, og skisserte en femårsplan for avdelingen.

    Les også:

Det vesentlige salgsargumentet for de nye lagringsskapene EVA4000, 6000 og 8000er lave samlede eierkostnader. HP har regnet ut hvor mange persontimer ulike typer lagringsløsninger krever per terabyte per år i drift, og er kommet fram til at EVA-skapene er nede i rundt 400. Distribuerte og samlokaliserte lagringsnettverk kommer derimot opp i henholdsvis 1200 og 1000 persontimer per terabyte per år.

Driftssystemet for de nye EVA-skapene er strammet opp og forenklet, samtidig som kapasiteten og ytelsen i forhold til modellene 3000 og 5000 er forbedret. HP har sertifisert maskinene mot andre slags utstyr og mener de nye skapene vil kunne inngå i en rekke konsolideringsscenarier. Skapene kan ha forskjellige typer disker, for eksempel et antall raske 146 GB-disker som noen applikasjoner, og et antall større men langsommere 250 GB-disker for andre.

En viktig del av de nye lagringssystemene er styringsprogramvaren «Command View EVA Software Suite» som gir verktøy for drift, måling, replikering, virtualisering med mer, under ett samlet grensesnitt.

Som priseksempel på en EVA4000 med 24 disker à 146 GB hver og 3,5 TB samlet kapasitet, svitsjer, kabinett, programvare, installasjon, konfigurasjon og to års support, ble det oppgitt 124.000 dollar.

HP mener det nye tapeblioteket, med tilhørende programvare, unngår problemer som er typiske for tapeløsninger i lagringsnett, for eksempel svikt på grunn av nettverkskonflikter og tilsvarende feil, samtidig som de ivaretar behovet for skalerbarhet. Blant nye egenskaper er evnen til dynamisk partisjonering. Det innebærer at biblioteket kan fordeles på opptil seks ulike partisjoner, med hver sin oppgave, fra en bestemt applikasjon til felles tapearkiv.

Til toppen