RESULTATERFINANS

Lagringsleverandør ny yndling på Wall Street

StorageNetworks ble introdusert på Wall Street-børsen fredag. Kursoppgangen på 234 prosent bekrefter at lagring er blitt nøkkelen til e-handel og annen IT.

3. juli 2000 - 11:57

StorageNetworks arbeider for å etablere et privat globalt fibernettverk som infrastruktur for å tilby lagring som tjeneste. Nettverket er døpt Global Data Storage Network eller GDSN. Det knytter sammen lagringssentra kalt S-POP eller "Storage Points-of-Presence". Forretningsideen tar sikte på å gjøre StorageNetworks til en av verdens fremste SSP-er eller "storage services provider".

Foreløpig er det etablert tyve slike sentra i elleve amerikanske byer og i London. Ytterligere 50 sentra skal etableres innen utgangen av året. Selskapet tar sikte på å investere 96 millioner dollar for å etablere en infrastruktur på 50.000 kilometer med fiber. Nettverket kontrolleres av en kommandosentral i selskapets hovedkvarter i Waltham nær Boston i den amerikanske delstaten Massachusetts.

Selskapet bygger sin eksistens på partnerskap med etablerte aktører innen lagring og nettverk, blant dem EMC, Compaq, Sun, AT&T, Cisco og Brocade. Det ble opprettet i 1998 av to anerkjente internasjonale eksperter innen datalagring, Peter Bell (med 14 års erfaring fra EMC) og Bill Miller. De etablerte i januar i år et eget strategisk rådgivningsorgan ("executive advisory council") med representanter fra et utvalg partnere og medspillere. Her finnes blant andre Rich Seifert (en av oppfinnerne av Ethernet), Andreas Bechtolsheim (medgründer av Sun, i dag utviklingssjef for Ciscos gigabit-svitsjer), Janpieter Scheerder (lagringssjef i Sun) og Richie Lary (lagringssjef i Compaq).

Lagring av data er en av de største tekniske utfordringene for selskaper som vil etablere seg i den nye økonomien. Moderne systemer for ressursforvaltning, kundehåndtering, analyse og beslutningstøtte krever store mengder med hensiktsmessig strukturerte data. Alle aktører må regne med en mangedobling av lagringskapasiteten hvert år dersom de skal greie å følge med. Noen eksperter tror lagring vil representere 90 prosent av de samlede IT-investeringene om få år. (Se for eksempel artikkelen 90 prosent av IT-investeringen blir lagring.)

Forretningsideen til StorageNetworks krever store investeringer. Regnskapet bærer preg av at bedriften er i etableringsfasen. Med 350 ansatte oppnådde det en omsetning i 1999 på 6,3 millioner dollar, og et negativt resultat på 22,6 millioner. I første kvartal i år var omsetningen 4,6 millioner dollar og tapet 27 millioner dollar.

Opprinnelig skulle børsintroduksjonen selge ni millioner aksjer til mellom 17 og 19 dollar. Torsdag kveld ble utgangsprisen satt til 27 dollar. Aksjene ble straks revet bort. I løpet av dagen nådde kursen 102 dollar, før den endte på 90,25 dollar. Denne kursen verdsetter selskapet til nærmere åtte milliarder dollar.

Den vellykkede børsintroduksjonen trosset nyheten om at det er knuter på tråden mellom StorageNetworks og EMC. StorageNetworks opplyste tidlig i forrige uke at det hadde mottatt et brev fra EMC der det anklages for en rekke forhold. EMC mener det feilaktig er blitt framstilt som investor i StorageNetworks, at partneren har misbrukt konfidensiell informasjon, blandet seg i noen EMC-kontrakter, og gjort utilbørlige forsøk på å rekruttere EMC-ansatte.

EMC truer med rettssak. StorageNetworks avviser beskyldningene som grunnløse.

Les mer om lagring:


Automatisk sikkerhetskopiering av inntil 100 PC-er
Sun: Framtidens byggekloss for lagring
Spesialiserte lagringstjenere til hjemmemarkedet
Lagringsnett øker sterkt i Norge
EMC = Enda Mer Cash
Magnetiske smultringer kan erstatte dagens harddisker
IBM satser milliarder på lagringsnett
Tapestasjoner for mye annet enn backup
Jiro blir til lagring som Java til programmering
90 prosent av IT-investeringen blir lagring
Lagringsnett på 17 terabytes med garantert oppetid

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.