Lagringsløsning for ivrige fotografer

Mange hobbyfotografer har opplevd at minnekortene bare har holdt til halve ferieturen. Amitech har grei løsning.

Mange hobbyfotografer har opplevd at minnekortene bare har holdt til halve ferieturen. Amitech har grei løsning.

Selv om prisen på minnekort til digitale kameraer stadig synker, øker samtidig behovet for lagringsplass når kameraer med stadig høyere oppløsning introduseres på markedet.

Dette er sjelden et problem hvis fotografen er i nærheten av en datamaskin, slik at bildene kan flyttes over på denne når minnekortene er blitt fylt opp.

Er man derimot på ferietur, er kanskje mulighetene til å overføre bildene til et alternativt lager noe mer begrenset. Jo da, man kan ta med seg en bærbar PC og fylle opp harddisken på denne. Men ikke alle har en, i tillegg vil mange kanskje se på det som litt overkill å dra med seg en hel PC på ferieturen.

Danske Amitech lanserte tidligere denne måneden en løsning som kan være midt i blinken for alle. En batteridrevet, mobil harddisk med innebygde kortlesere. Travel Disk, som enheten kalles, kan brukes uten å være tilkoblet noen datamaskin.

Travel Disk leveres i flere modeller hvor lagringskapasiteten varierer mellom 40 og 100 GB. Den er basert på 2,5 tommer harddisk, veier omtrent 230 gram inkludert batteriet og er liten nok til å få plass i en skjortelomme (116 x 78 x 23 mm). Den er utstyrt med et display hvor brukeren kan lese av batteristatus og status for overføringen av bildene.

Batteriet kan brukes i omtrent en time før det må lades på nytt. Dette skal være nok til å tømme bortimot ni stykk 1 GB minnekort. Batteriet lades ved hjelp av medfølgende strømadapter, eller via USB-kabelen.

Travel Disk kan lese en rekke forskjellige minne kort. Dette inkluderer SM, SD/MMC, MS, MS Pro, CF Type I/II, MicroDrive, Mini-SD (med adapter), RS-MMC (med adapter) og XD.

Lagringsenheten kan også kobles til en PC ved hjelp av USB2.0. Da fungerer den både som ekstern harddisk og som en vanlig minnekortleser.

Hos den norske forhandleren FotoVideo.no koster Travel Disk mellom 1650 og 3350 norske kroner, avhengig av størrelsen.

Til toppen