Lån truer SCO og Linux-søksmål

SCO truer IBM og Linux-verdenen med et gigantsøksmål, men nå trues SCO fra nytt hold.

SCO truer IBM og Linux-verdenen med et gigantsøksmål, men nå trues SCO fra nytt hold.

Linux-brukere, Linux-bransjen og IBM kan kanskje gni seg i hendene - SCO har fått uventede og alvorlige problemer.

SCO gikk til totalangrep på Linux-verdenen i mai i fjor. Selskapet har gjennom en lang runde blitt sittende på rettighetene til Unix. Salget er nesten smuldret helt bort, men så påstod SCO at IBM hadde kopiert kode fra Unix til Linux. Nå sitter alle Linux-brukere med Unix-kode og skylder oss penger.

SCOs søksmål mot IBM har antatt nesten komiske dimensjoner etterhvert som selskapet krever stadig flere milliarder dollar av IBM.

Men nå trues SCO fra uventet hold. Venture-selskapet BayStar Capital har lånt SCO 20 millioner dollar og krever nå lånet tilbakebetalt. BayStars lån har vært omtalt før, for selskapet ble koblet til SCO av hovedkonkurrenten til Linux, Microsoft.

20 millioner dollar er mye penger for SCO, for selskapet omsatte for beskjedne 24,3 millioner dollar brukte ni millioner dollar - 60 millioner kroner i løpet av kvartalet på advokater i fjerde kvartal 2003.

De siste regnskapene viser at SCO sitter på 11 millioner dollar i kontanter.

Det er ikke kjent hvorfor BayStar krever lånet tilbakebetalt - selskapet påpeker uspesifiserte brudd i låneavtalen. Om kravet kommer fordi BayStar ikke liker eller ikke tror SCO vil vinne rettssaken, er ikke klart.

SCO sier de ikke kjenner til årsaken til kravet og Baystar vil ikke uttale seg til amerikansk media.

Til toppen