Etter det Lånekassen og IT-direktør Sigurd Eriksson erfarer er de første statlige virksomhet i Norge som flytter all interninformasjon ut i en skybasert løsning. (Bilde: Pressefoto)
EKSTRA

Lånekassen

Lånekassen kaster seg ut i nettskyen som første statlige virksomhet

– Sikkerheten er minst like god. Vi mener den er bedre.

(Oppdatert: Etter publisering er digi.no gjort kjent med at Jernbanedirektoratet nok slo dem på målstreken med sitt sprang ut i nettskyen.)

 Lånekassen setter i disse dager ut sin interne IT i nettskyen. Etaten oppfatter at de er den første statlige virksomheten i Norge som gjør dette.

Hyllevare, standardvilkår og fortsatt ren Microsoft-plattform er stikkord når Lånekassen nå flytter ut all sin interninformasjon, samhandling, intranett, e-postløsning og så videre.

Office 365 er kjernen i den nye plattformen. De har også skiftet ut telefoniløsning og kontaktkundesenter. Skype er også en del av løsningen.

– Vi har fått bekreftet fra Microsoft at vi er første statlige virksomhet som gjør dette. Tidligere har vi oppgradert alle våre kundeløsninger gjennom et stort moderniseringsprogram (Løft). Nå var tiden inne for å modernisere også internt for våre 300 medarbeidere, sier Lånekassens IT-direktør Sigurd Eriksson til digi.no.

Bli Ekstra-medlem og få tilgang til flere artikler hver uke

TU Total

Inkluderer TU Ekstra, Tek Ekstra og Digi Ekstra
20% rabatt på konferanser
Første måned gratis *
Månedlig
149,-
Årlig
1290,-
Prøv gratis

Digi Ekstra

Få fem eksklusive artikler hver uke.
Første måned gratis *
Månedlig
99,-
Årlig
850,-
Prøv gratis
* Gjelder for månedlig medlemskap
** Gjelder for årlig medlemskap
Vilkår og bruksbetingelser
30 - 50% rabatt for NITO- og Tekna-medlemmer

Ønsker du en pakkepris for alle ansatte? Ta kontakt

Allerede medlem?

Til toppen