JUSS OG SAMFUNN

Lånekassen med studielån over nett

Studentene på Høgskolen i Lillehammer kan denne uken signere elektronisk på gjeldsbrevet til Lånekassen.

Høgskolen på Lillehammer (HIL) er valgt ut i pilotprosjektet til Lånekassen, som har lagt til rette for at studenter kan gå gjennom hele prosessen fra søknad om penger, til å lese vedtaket og signere på gjeldsbrevet på nettet.

Lånekassen mener å være den første statlige etat som formidler vedtak til befolkningen over nettet med bruk av PKI (public key infrastructure, et system for identifisering, signering og sikkerhet innen elektronisk kommunikasjon).

- Det er ikke tilfeldig at vi valgte Høgskolen på Lillehammer (HIL), sier underdirektør i Lånekasse, Ingunn Cowan til digi.

Hun forteller at Høgskolen har en sammensatt studentgruppe fra helse og omsorg, samfunnskunnskap og media. Lånekassen vil følge nøye opp med evaluering for å kartlegge et mønster i forhold til studieretning. Lånekassen vil også se på multibruk som adgangskort, kantine som betaling (legge penger i kortet), digital identifisering på biblioteket, kommuneadministrasjon og fylke og transport på buss og i svømmehaller.

Lånekassen vil legge fram en plan for når studenter ved andre universiteter og høgskoler kan ta i bruk elektronisk signering.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.