Låner seg til milliardkontrakter

Nokia fortsetter å få kontrakter på 3G-infrastruktur. Bare synd da at kjøperne forlanger å låne enda mer enn kontraktssummen.

Nokia fortsetter å få kontrakter på 3G-infrastruktur. Bare synd da at kjøperne forlanger å låne enda mer enn kontraktssummen.

Nokia ser ut til å ha kommet inn i en periode med mye store salg denne uken.

Men i motsetning til hva man skulle anta jubler ikke akkurat aksjemarkedet over disse nye kontraktene. Aksjekursen til Nokia har vendt nedover etter offentliggjøringene.

I går offentliggjorde det finske mobilteknologiselskapet at de hadde fått en kontrakt på levering av 3G-utstyr til engelske Hutchison 3G verdt 500 millioner euro.

I dag er det en tre-årig avtale med Orange / France Telecom som offentliggjøres.

Orange skal bygge ut 3G-infrastrukturen i Storbritannia, Frankrike og Tyskland gjennom sine eierposisjoner i lisensinnehavere i alle tre markeder.Orange hadde på forhånd godkjent Nokia, Ericsson og Alcatel for disse leveransene. Alle tre leverandørene skal være tildelt oppdrag i forbindelse med utbyggingene.

Totalt omfatter kontraktene såkalte Radio Access Network ( RAN ) for rundt 2,15 milliarder euro. Av dette har Nokia sikret seg leveranser for rundt 1,5 milliarder euro.

Medaljen har imidlertid en bakside. Finnene har nemlig samtidig forpliktet seg til å finansiere kjøperne med rundt 2 milliarder euro. Det er dette aksjemarkedet ikke liker. Listen legges nå nemlig svært høyt for senere kontraktsforhandlinger.

Ifølge den tyske delen av virksomheten, Mobilcom, skal også Ericsson ha forpliktet seg til å finansiere deler av sine leveranser.

Nokia skriver i en pressemelding at de første leveransene vil starte i løpet av kort tid. Volumleveranser vil imidlertid først komme i løpet av andre halvår.
Til toppen