Lang levetid for nye AMD-hovedkort

AMD planlegger allerede en ny prosessorsokkel for vanlige PC-er, men krever ikke bytte av hovedkort.

Lang levetid for nye AMD-hovedkort

AMD planlegger allerede en ny prosessorsokkel for vanlige PC-er, men krever ikke bytte av hovedkort.

AMD har ifølge DailyTech utgitt detaljer som selskapets neste prosessorsokkel for stasjonære PC-er til selskapets OEM-partnere. Dette skjer bare kort tid etter at selskapet begynte overgangen til AM2-sokkelen. Den kommende sokkelen, AM3, skal åpne for blant annet HyperTransport 3.0 og DDR3-minne, som begge skal gi systemet økt båndbredde. Det er prosessorer basert på AMDs kommende K8L-arkitektur, som skal benytte AM3.

Ifølge DailyTech har AMD overraskende meddelt partnerne at AM3-baserte prosessorer også vil kunne benyttes sammen med hovedkort basert på AM2-sokkelen. Men da selvfølgelig uten de fordelene AM3 vil gi. Dette gir likevel en mer smidig oppgraderingsvei enn tilfellet ville ha vært hvis en oppgradering til AM3-prosessorer også ville kreve umiddelbart bytte av hovedkort.

Hovedkort med AM3 vil enten støtte DDR2- eller DDR3-minne, men ikke samtidig. Selv om begge minnetypene er utstyrt med 240 pinner, er de ikke pinnekompatible.

    Les også:

Det er ikke kjent når AM3 vil bli lansert, men det antas at det vil skje samtidig med lanseringen av de K8L-baserte prosessorene.

Henri Richard, AMDs salgs- og markedssjef, antydet i et intervju med Digitimes i mars, at K8L-prosessorene vil komme på markedet i 2007. De vil komme med to eller fire kjerner.

Richard fortalte blant annet at noe av det selskapet fokuserer på i 2006 og 2007, er sokkelkompatibilitet.

- Det hyggelige er at vi kommer til å levere dette til kundene. Uansett hvilke forbedringer K8L vil tilby, vil de bli anvendelige sammen med noen av de soklene vi vil introdusere.

Til toppen