FORBRUKERTEKNOLOGI

Lang nedetid for Microsofts messenger-tjeneste

Brukere over store deler av verden meldte tidligere i dag om at Microsofts lynmeldingstjeneste hadde falt ut.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. feb. 2004 - 10:23

Ifølge tilbakemeldinger fra digi.nos lesere mistet brukere av Microsofts Messenger-tjeneste kontakten med tjenesten over store deler av verden tidligere i dag. Dette skjedde trolig omkring klokka åtte, norsk tid. I skrivende stund ser det ut til at tjenesten er på vei opp igjen, selv om det virker litt tilfeldig hvorvidt man får logget seg på eller ikke.

Da digi.no kontaktet Microsoft Norge om dette tidligere i dag, var informasjonssjef Jannik Lindbæk Jr. ikke kjent med problemet.

Mange lynmeldingstjenester, inkludert Microsofts, benyttes som et viktig kommunikasjonsmiddel blant annet mellom ansatte i bedrifter som er geografisk adskilt. I mange tilfeller vil et bortfall av en slik tjeneste være like kritisk som nedetid for telefon eller e-post.

Oppdatering: Klokken 10:37 fikk vi meldinger fra brukere som har fått varsel fra Messenger-klienten om at det hele var snakk om planlagt vedlikehold. Dette har tydeligvis mange, som var oppkoblet, gått glipp av.

MSN-sjef i Norge, Benedicte Løvdal, forteller til digi.no at det hele var snakk om en oppdatering av serverparken som noen steder har tatt lenger tid enn planlagt.

Microsofts Messenger-tjeneste kjøres på flere serverparker, men mye av funksjonaliteten er sentralisert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.