JUSS OG SAMFUNN

Lang ventetid for Samsung

Må vente til slutten av måneden for å bli hørt i tysk rettsal.

For lik iPad? Det skal en tysk domstol ta stilling til i slutten av august. Inntil da blir det ikke mulig å kjøpe Samsungs Galaxy Tab 10.1 i EU.
For lik iPad? Det skal en tysk domstol ta stilling til i slutten av august. Inntil da blir det ikke mulig å kjøpe Samsungs Galaxy Tab 10.1 i EU. Bilde: Samsung

Denne uken ble det klart at Samsung nektes å selge sin Galaxy Tab 10.1, selskapets mye nettbrett-flaggskip, i store deler av EU. En tysk domstol innga en midlertidig forføyning etter at Apple gikk til sak for det de mener er ren kopivirksomhet fra det koreanske teknologiselskapet.

Striden går i korte trekk ut på at Apple mener Samsungs nye nettbrett, som i disse dager lanseres, er så lik på iPad at den er å regne som en kopi. Apple har blant annet gått til sak for å stoppe Galaxy Tab 10.1 i USA, Europa og Australia. I sistnevnte land fikk Apple medhold i en midlertidig forføyning.

Det ble regnet som en stor seier for Apple å få retten i Düsseldorf med på å innføre omsetningsforbud i Tyskland, og alle andre EU land med tilsvarende som tysk lovgivning på området. Samsung ble tatt på sengen av avgjørelsen og fikk ikke forklare seg for retten før kjennelsen falt.

Reuters melder fredag at Samsung må vente til 25. august før en høring om saken finner sted. Etter det vil det kunne ta noen uker før retten kommer til en kjennelse.

Uansett skaper den midlertidige forføyningen mye bryderi for Samsung, som allerede har startet markedsføringen av nettbrettet. Den tyske rettsprosessen virker imidlertid ikke inn i Nederland, som har et annet lovverk innenfor opphavsrett og mønsterbeskyttelse enn store deler av EU.

Reuters melder at Apple nå har gått til en nederlandsk domstol for å få et tilsvarende midlertidig forbud for omsetning av nettbrettet der også, samt hindre distribusjon av nettbrettet gjennom Nederland til resten av EU.

I Norden har Samsung bestemt seg for å selge nettbrettene som normalt, men de vil ikke etterfylle lagrene.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.