BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lang ventetid på Intel-servere

Trenger du en ny server, må du smøre deg med tålmodighet. Kan du ikke vente, må du kjøpe gårsdagens Intel-prosessor.

23. aug. 2000 - 14:06

Store leverandører skaper lave priser og bransjestandarder, men når de får problemer har kundene ingen alternativer og må bare smøre seg med tålmodighet.

Dette er nå situasjonen for alle som skal produsere, selge og kjøpe Intel-servere. For samtidig som salget av Intel-servere stiger raskt som følge av Internett-bølgen, har Intel produksjonsproblemer med den nye 700 MHz-versjonen av Pentium III Xeon., skriver Wall Street Journal.

Intel skal ha advart produsentene, men det hjelper lite når det ikke finnes noe alternativer. AMD leverer ikke prosessorer til servere.

- Det har vært leveringsproblemer på 700 MHz Pentium III Xeon siden lanseringen i månedsskiftet mai/juni. Vi har kunnet levere noen maskiner, men bestiller du nå får du serveren tidlig i midten av september, forteller Jan Fredrik Gunvaldsen, senior produktsjef og server-ansvarlig i Compaq Norge, til digi.no.

Alternativet er 500 Mhz-prosessorer, noe som gir et stort ytelsestap. Også her har det vært litt leveringsproblemer.

- Det blir dessverre ikke bedre før i oktober. Dette er kjedelig, vi går glipp av omsetning og kundene får ikke maskinene de trenger, sier Gunvaldsen til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.