BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lange køer for studentene

Postbankens datasystem og det nye felles datasystemet ved NTNU har samarbeidsproblemer. Innbetalte semesteravgifter har hittil ikke blitt registrert, men dette skal bli løst på torsdag.

Liv Torild Mytting
27. aug. 1997 - 17:20

Ved NTNU har de i sommer installert og prøvet ut det nye felles datasystemet for universiteter og høgskoler i Norge. En egen del i dette systemet tar for seg opptak og registrering av innbetalt semesteravgift. Når NTNU nå ved studiestart skulle ta det nye systemet i bruk, viste det seg at innbetalinger av studentavgift på posten ikke ble registrert i datasystemet, slik det opprinnelig skulle.

Når studieavgiften ikke er betalt inn, eller det ikke vises i systemet at den faktisk er betalt inn, får studentene heller ikke utlevert stipend og lån fra Lånekassen, eller hentet studiekort for semesteret. Nå står tusenvis av frustrerte studenter i en ubevegelig kø i påvente av å få utbetalt av årets studielån.

Studiedirektør Odd Lauritzen ved NTNU sier til digi.no onsdag ettermiddag, at ifølge de siste meldingene han har fått, vil feilen bli rettet opp torsdag.

NTNU har en avtale med Postbanken som går ut på at Postbanken sender ut innbetalingsblanketter til alle studentene og registrerer innbetalingene etterhvert som de kommer inn. Disse dataene blir så overført til NTNUs datasystem. Problemet oppsto først når datasystemet ved NTNU nektet å akseptere Postbankens overføring, og ingen data ble lagt inn i systemet.

For å løse problemet har NTNU vært nødt til å fortløpende registrere alle studenter med kvittering i handa over skranke. Manuell registrering har også vært benyttet tidligere år, men etter planen skulle man slippe dette i år. I stedet er køene blitt lenger enn noensinne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.