- Langsom overgang til 64 bits

Analyseselskapet Yankee Group tror de færreste vanlige bedrifter vil ta i bruk 64-bits løsninger nå.

Analyseselskapet Yankee Group tror de færreste vanlige bedrifter vil ta i bruk 64-bits løsninger nå.

Selv om både Microsoft, Intel og AMD - i tillegg til Apple, IBM og mange Linux-distributører - nå tilbyr løsninger for server og personlige datamaskiner med støtte for 64-bits minneadressering, mener Yankee Group at det ikke er noen grunn til å for vente at kundene plutselig skal begynne å etterspørre slike løsninger.

Ikke minst når gjelder dette brukere av personlige datamaskiner, hvor de færreste vil kunne oppnå noen ytelsesforbedring av betydning. Få PC-brukere har noe reelt behov for mer enn 4 GB med minne, som vanligvis er det maksimalt tilgjengelige i 32-bits systemer.

Laura DiDio, analytiker i Yankee Group, er blant de som tror overgangen til 64 bits vil skje over lang tid.

- Det er fortsatt en 32-bits verden, sier hun til NewsFactor. Hun mener at desktopmarkedet fortsatt er påvirket av dot-com-kollapsen, noe som har ført til at mange selskaper er forsiktige med å investere. I stedet mener hun at de fleste bedrifter forsøker å presse så mye verdi de kan ut av deres nåværende IT-løsninger.

- 70 prosent av markedet kommer til å være gjennomsnittlige bedrifter som greier seg fint med 32-bits, sier DiDio og mener at bare 15 prosent av bedriftene vil ha behov for servere med de ekspansjonsmulighetene 64-bits gir.

- De fleste av brukerne i disse bedriftene vil likevel kunne fungere helt greit på den ”gammeldagse måten”, sier hun, men mener samtidig at situasjonen vil kunne endre seg en del når store programvareleverandører, for eksempel Adobe, begynner å tilby 64-bits utgaver av deres programvare.

Men DiDio tror heller ikke dette vil føre til at etterspørselen plutselig vil ta av.

Til toppen