JUSS OG SAMFUNN

Langt færre skattesøk

Stupte med 90 prosent etter innstramming i ordningen.

digi.no foreslo i 2010 at åpenheten i skattesøkene burde gå begge veier. At du burde ha rett til å vite hvem som snoker i dine skattedata. Og slik ble det.
digi.no foreslo i 2010 at åpenheten i skattesøkene burde gå begge veier. At du burde ha rett til å vite hvem som snoker i dine skattedata. Og slik ble det. Bilde: Steinar buholm/Dagbladet/All Over Press
17. okt. 2014 - 10:57

25 prosent færre søkte i skattelistene i morgentimene fredag i forhold til samme tidsrom i fjor. Antall søk ble redusert med 90 prosent.

Etter seks timer hadde 26.000 nordmenn gjort drøyt 80.000 søk i skattelistene fredag morgen. På samme tid i fjor var tallene henholdsvis 35.000 søkende og nærmere 730.000 søk. Det totale antallet søk har med andre ord gått ned med nesten 90 prosent, viser tall fra Skattedirektoratet klokka ni fredag morgen, ifølge Stavanger Aftenblad. I motsetning til i fjor kan den man søker på, i år se hvem som står bak.

Det betyr altså at hver bruker i fjor søkte på drøyt 20 personer, noe som er redusert til drøyt tre i år.

– Vi antar at flere vegrer seg mot å søke i listene av ren nysgjerrighet med den nye ordningen, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Kirkhusmo i Skattedirektoratet. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.