Langt fra bare Java under JavaZone

Arrangørene lover et bredt spekter av foredrag.

Langt fra bare Java under JavaZone
Det er snart duket for en ny JavaZone-konferanse med mange foredrag og seminarer innen en rekke temaer. Bildet er fra et tidligere arrangement. Bilde: Harald Brombach

Om knappe to uker starter året utgave av JavaZone, den største IT-konferansen i Norge. Det er ventet bortimot 2500 deltakere fra inn- og utland.

I en e-post til digi.no skriver Espen Herseth Halvorsen, som er leder for JavaZone 2014, at bak arrangementet står nærmere 50 ildsjeler fra hele landet, med Java-brukerforeningen javaBin i spissen. Under selve konferansen er det i tillegg mer enn 50 studenter som hjelper til. Alt skjer på frivillig basis.

JavaZone blir i år arrangert for 13. gang. Selv om JavaZone først og fremst arrangeres av og for Java-utviklere, så består konferanseprogrammet av svært mye som i utgangspunktet ikke er direkte knyttet opp mot bruken av Java. Blant annet er webutvikling et område som dekkes i en rekke foredrag. Halvorsen nevner spesielt at danske Lars Bak, sjef for Googles utviklingsavdeling i Danmark og hovedansvarlig for JavaScript-motoren V8 i Chrome, kommer for å holde foredrag om programmeringsspråket Dart.

– En viktig trend i årets program er fokuset på mindre prosjekter, mindre byråkrati, kontinuerlige leveranser og devops, og generelt sett smidigere utvikling. Vi er så heldige å ha fått blant andre Kent Beck, Tom Gilb, Neal Ford og Michael Hüttermann til å snakke om disse tingene, skriver Halvorsen.

Deltakerne vil også kunne lytte til presentasjon av erfaringsrapporter om det å forbedre løsninger fra blant annet Telenor, Tomra, FINN.no og Skatteetaten.

Men Java-utvikling er selvfølgelig det sentrale temaet i mange av de andre foredragene. I alt kommer det mer enn 150 foredragsholdere til konferansen.

– Med 2500 deltakere som tilbringer tre dager i Oslo Spektrum betyr det at det norske IT-miljøet gjennom denne uka bygger nærmere 50 000 kompetansetimer. Vi tror dette er viktig for å gjøre den norske IT-bransjen enda sterkere. I tillegg har vi over 40 norske og utenlandske selskaper som er partnere av JavaZone, og stiller med stands og deltar i Expo-området midt i Oslo Spektrum, forteller Halvorsen.

Som vanlig har det blitt laget en artig video i forbindelse med JavaZone. Årets JavaZone-video heter «Game of Codes – A Song of Bytes and Wire» og er inspirert av en kjent tv-serie med et lignende navn. Videoen tar utgangspunkt i copyright-striden mellom Oracle og Google om Java-API-ene.

    Les også:

Les mer om: