FORBRUKERTEKNOLOGI

Langt fram til SED-baserte flatskjermer

Masseproduksjonen av TV-er basert på SED-teknologien, et lovende alternativ til LCD og plasma, er blitt forsinket.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. mars 2006 - 09:52

Sist digi.no skrev om SED-teknologien (Surface-conduction Electron-emitter Display), ble det antydet fra blant annet Canon at masseproduksjon av SED-paneler ville starte opp i begynnelsen av 2007. Toshiba og Canon melder nå at slik produksjon først vil starte i juli 2007, med en lansering av SED-TV-er i fjerde kvartal av kalenderåret 2007.

SED er en teknologi Canon har utviklet siden 1986. Panelene som brukes på mange måter den samme strukturen som vanlige rør-TV-er, hvor også fosfor benyttes. Men SED-teknologien tar i bruk elektron-emittere i stedet for den elektronkanonen som brukes de vanligeTV-ene, noe som gjør at dybden på skjermen kan reduseres betydelig. Samtidig skal skjermene ha gode egenskaper når det gjelder lystyrke, kontrastforhold, fargegjengivelse, responstid og effektforbruk.

Teknologien er beskrevet i mer detalj i denne artikkelen.

Toshiba ser på OL i Beijing 2008 som en stor mulighet for få salget av SED-baserte TV-er til å ta av. Selskapene mener lanseringen av SED-TV vil bli en milepæl for bransjen på størrelsen med introduksjonen av CRT-baserte TV-er, det vil si vanlige TV-er med bilderør.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.