Langt frem for Dell og Fasts søkeserver

Halvannet år etter Fast og Dell inngikk en avtale, er deres felles søkeserver enda ikke i salg. Fast sier vent og skylder på Dell.

Halvannet år etter Fast og Dell inngikk en avtale, er deres felles søkeserver enda ikke i salg. Fast sier vent og skylder på Dell.

Fast er mest kjent for sine Internett-produkter, men selskapet skal hente mesteparten av sine inntekter fra søkemotorer de selger til å bedrifter. Installert på interne servere skal søkemotoren la ansatte i bedriften finne brev, rapporter, bruksanvisninger, e-post og andre dokumenter. Mye av rollen til Internett-søkesystemene er å skape PR for det kommende bedriftsproduktet.

Fast inngikk derfor en samarbeids- og investeringsavtale med PC-giganten Dell i august 1999. Dell skal selge spesialtilpassede servere med ferdig installert Fast-programvare. Kundene skal være bedrifter som vil la ansatte finne frem lettere i sin dokumentarkiver.

Bedriftssøkemotoren har i utgangspunktet allerede vært ferdig en stund. Allerede i september var en utgave klar, men dette var en utgave uten installasjonsrutine og et brukervennlig grensesnitt for å innstille og administrere søkene. Rob Fisher sa til digitoday.no i august at de planla lansering i løpet av fjerde kvartal. Thomas Fussell sa tidligere til digitoday.no at Dell har brukt lang tid på å finpusse oppsettet og planlegge salget.

Men fjerde kvartal har gått uten at vi har sett noe ferdig installert produkt i Dells datamaskiner.

- Nå har vi levert det ferdige produktet til Dell, sier Alistair Scott til digitoday.no.

- Nå gjenstår det at Dell starter salget. Trolig vil det fortsatt drøye tre til fire måneder før vi ser det første salget. Dette er en gradvis prosess, sier Scott.

I mellomtiden har flere konkurrenter kommet med lignende produkter, blant annet Microsoft, Inktomi og danske Mondosoft.

Til toppen