TELEKOM

Langt frem for Ice-nettet

Regnskapene til Nordisk Mobiltelefoni viser hvor langsiktig man må regne for å utfordre Telenor og Netcom.

12. nov. 2007 - 08:33

Her i Norge hadde vi lenge bare to mobilnett som dekket mesteparten av landet og det er fremdeles delvis slik. For den tredje aktøren, Nordisk Mobiltelefoni/Ice, tilbyr fremdeles bare datatrafikk.

Og tallene viser hvor tungt det er å konkurrere med GMS/3G-systemet der så og si alle voksne norske innbyggere har en mobil.

For så langt har Nordisk Mobiltelefoni (NMT) investert 600 millioner kroner i å bygge ut nettene sine og det er langt frem til overskudd. Så langt i år har selskapet tapt 171 millioner kroner, det viser tallene for tredje kvartal skriver Finansavisen.

Ser man nærmere på tallene ser det ikke helsvart ut. NMT har så langt bare brukt 285 millioner kroner på å bygge et nett som dekker veldig store deler av Norge. Der Telenor og Netcom har brukt langt mer, har NMT sluppet billigere unna - med sine 450 MHZ-frekvenser er rekkevidden oppe i 20-30 kilometer, mot 1-2 på 3G.

Men det er langt frem for NTM - selskapet har skaffet seg 15.000 kunder, men dette gir foreløpig beskjedne 70 millioner kroner i omsetning så langt i år, viser tallene.

Det tok dog Netcom nesten 10 år å tjene inn utbyggingskostnaden sin i tynt befolkede Norge.

NMT har også bygget ut et nett i Sverige som åpnet etter det norske nettet, så foreløpig har selskapet bare 5000 kunder i Sverige.

Selskapet er notert i gråmarkedet på OTC-listen og er der verdsatt til rundt en milliard kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.