Langt frem til at alle selger Vista

Langt frem til at alle selger Vista

I dag lanseres norsk Vista, men du må kjøpe fra små aktører og nettbutikker, store PC-leverandører som HP og Dell er langt fra klare.

Nå gnir PC-bransjen seg i hendene, for mange tror at en del kunder har ventet med å kjøpe PC til de kunne få Vista ferdig innstallert på sin maskin.

I dag lanseres Vista endelig i norske versjoner og for privatmarkedet. Totalt selger Microsoft åtte versjoner: Fire grunnversjoner: Ultimate, Business, Home Premium og Home Basic. I tillegg selges hver av disse som både løse pakker og som de billigere OEM-versjonene man må kjøpe sammen med en PC.

Nettbutikker som Komplett og MPX startet salget på søndag og melder om et friskt salg.

- Vi har solgte mye siden vi startet salget i helgen. Vi er godt forbi 500 pakker på et litt langt døgn, forteller Eilif Kiland, produktsjef hos Komplett til digi.no. Det har gått mest solgt er Home Premium og Ultimate, forteller han.

- Vi forventer jo ikke akkurat noe fall i PC-salget. Salget var bra i januar, men vi vet at mange har sittet på gjerdet til lanseringen, sier Kiland.

Og vil du ha Vista må du kjøpe fra de små leverandørene eller nettbutikkene og eventuelt installere selv. For de to kongene i norsk PC-bransjen, HP og Dell, er langt fra klare. På hjemmesidene til de to selskapene glimrer Vista med sitt fravær.

Begge forteller til digi.no at man har kompliserte produksjonsrutiner og når alle land skal få i gang salget av nasjonale versjoner av Vista, tar dette tid.

- Vi åpner opp for salget av engelsk Vista nå, og med 7-10 dagers leveringstid til de første kundene få maskiner mot slutten av uken. De norske Vista-versjonene kan vi begynne å levere 28, februar, forteller markedsdirektør i Dell Norge, Hans Christian Seime, til digi.no.

HP vil bruke enda lengre tid:

- På forbrukerproduktene våre vil vi kunne levere Vista mot slutten av februar, sier Thomas Råge i HP til digi.no. Alle bærbare i forretningssegmentet kommer med norsk Vista i mars og de stasjonære kommer i april, sier Råge.

På spørsmål om hvorfor det tar så lang tid å få på plass norske utgaver:

- Norge er et lite land og på våre produksjonslinjer er ikke vi først i køen, sier Råge til digi.no.

Til toppen