Langt frem til billigere SMS

Telenor har måttet åpne sitt mobilnett til SMS-leverandøren Teletopia, men intet ble sagt om til hvilken pris.

Telenor har måttet åpne sitt mobilnett til SMS-leverandøren Teletopia, men intet ble sagt om til hvilken pris.

Samferdselsminister Torild Skogsholm tvang i januar Telenor til å åpne sitt mobilnett for konkurrenter som bare vil sende SMS-meldinger. Men uten konkrete vedtak om pris, viser det seg at vedtaket får lite å si. For betingelsene Telenor tilbyr Teletopia og Robert Hercz vil ikke halvere SMS-prisen slik Hercz lovet, prisen blir langt høyere, skriver Dagens Næringsliv.

Les også

digi.no snakket med Hercz i forrige uke og da forhandlet han med Telenor på overtid og kunne ikke si noe. Men på torsdag brøt forhandlingene sammen. Prisene Telenor tilbød ville gitt en SMS-pris på seks kroner, påstår Hercz til Dagens Næringsliv i stedet for 50 øre slik han tidligere hadde lovet.


Blant annet krever Telenor en forskuddsinnbetaling som garanti på hele 165 millioner kroner, altså én måneds omsetning i hele SMS-markedet.

Hercz har sloss med Telenor i mange år om tilgang til deres nett, men nå ligger det an til ytterligere forsinkelser. Nå skal Post- og teletilsynet megle mellom partene. Men i mellomtiden tikker klokken: Analytikere tror SMS-markedet når sin topp i 2003, skriver Finansavisen. For nå kommer MMS, og det er ikke sikkert at pålegget Telenor fikk om åpning omfatter MMS-meldinger.

Telenor åpner sine MMS-tjenester i mai.

Til toppen