FORBRUKERTEKNOLOGI

Langt frem til kutt i syden-ringeprisene

EU arbeider med å redusere regningen for bruk av mobilen i utlandet, men det er langt frem.

30. mars 2006 - 12:14

Tidligere denne uken offentliggjorde EU planer for å kutte i prisene særlig mobilselskapene i Sør-Europa legger på når for eksempel nordmenn er på besøk og ringer med mobilen sin.

Det er hard priskrig internt i de fleste land, men når for eksempel en norsk bruker ringer med sin Telenor-mobil i Spania, krever spanske mobilselskaper en mangedoblet pris av Telenor og denne regningen må Telenor videresende til sine kunder.

Viviane Reding, EUs tele-kommisjonær, mener at prisene må kuttes med hele 40 prosent. Den konkrete planen på hvordan prisene skal reguleres kommer 3. april.

Enkekte medier har skrevet at norske mobilbrukere kan glede seg til sommerferien, for da blir det billigere å ringe. Sommerferie stemmer i og for seg, men norske mobilbrukere kan spare på jubelen til sommerferien 2007, forteller avdelingsdirektør i Post- og teletilsynet, Torstein Olsen til digi.no.

- EU skal legge frem sin plan 3. april og så skal den ut på høring. Kommisjonæren skal så skrive en konkret forslag som skal gjennom EU-systemet. EU har derfor antydet at nye regler tidligst vil tre i kraft til neste sommer, forteller Olsen til digi.no.

Han påpeker at de norske teleselskapene ikke er blant de som legger på minst på regningen når utenlandske brukere er på besøk - det er de sør-europeiske operatørene som er de verste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.