Langt frem til mobil video

Norske Mobile Media arbeider med et system for mobil video. Men bransjen er forsinket og avhengig av hverandre, kan Mobile Media bekrefte.

Mobile Media er et av mange selskaper som er med i kappløpet om å lage systemer for mobil innhold, og selve innholdet. Men bransjen er sterkt forsinket og foreløpig imponerer derfor ikke resultatene.

Les også:

Mobile Media har laget et system for å sende og ta imot video på lommemaskiner og mobiltelefoner. Systemet baserer seg på et fremviser-program skrevet i Java. Systemet fungere både over GSM, GPRS og etter hvert UMTS. Først måtte mobiltelefoner med Java komme i salg, men så viste det seg at denne Java-versjonen ikke fungerer.


Mobile Media forteller at selskapet må ha Java-versjonen J2ME og dermed er man forsinket til høsten: Da kommer Ericsson P800 som første J2ME-telefon i salg.

Foreløpig kan brukere derfor bare laste ned mobil video til lommemaskiner som kan installerere J2ME-klienter. Men Mobile Media er heller ikke helt ferdig. Foreløpig kan selskapet bare vise video i svart/hvitt. Gråtoner og farger kommer mot slutten av året.

Brukere som vil, kan se på svenske Big Brother-video i sort/hvitt.

Til toppen