KARRIERE

Langt hopp i IBM

Bjørn Roksvold går over fra stillingen som programvaresjef til PC-sjef i IBM. Roksvolds oppgave blir å styrke samarbeidet mellom PC-divisjonen og resten av IBM.

Einar Ryvarden
6. jan. 1999 - 11:13

IBM er kjent for en nesten japansk vilje til å flytte ansatte på tvers av fagfelter, land og divisjoner. Inntil for få år siden var interne opprykk den eneste veien til lederstillinger i selskapet. Dette preger IBM fremdeles, selv om kulturen er blitt noe myket opp de senere årene.

Bjørn Roksvold.
Bjørn Roksvold.

Bjørn Roksvold (42) er slik sett en "ekte IBM'er" som har arbeidet i selskapet siden 1979 med stormaskiner og programvare. Fra sin nye stol skal han styre en av de større enhetene i IBM Norge. IBM er Norges nest største PC-leverandør og "omsetter for mange hundre millioner kroner", forteller Roksvold. Programvaregruppen har en titalls ansatte.

Roksvold erstatter Arthur Brunvoll, som skal til en annen stilling i IBM Norge. Roksvold har bare vært programvaresjef i 18 måneder og har ingen klar arvtager.

- Den nye jobben utgjør et sprang i fagområde, men i et så stort selskap som IBM er ledererfaringen og evnen til å samarbeide med de andre produkt- og tjenestedivisjonene svært viktig, sier Roksvold.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.