KARRIERE

Langtidsledige IT-folk får nå jobb

IT-bransjen er inne i en ny gullalder. Det merker også langtidsledige IT-folk.

For den riktige IT-personen, er det i dag svært lett å få jobb i IT-bransjen. De fleste som mister jobben sin, blant annet i de mange kuttene i fjor høst, får seg fort jobb igjen. Køen av arbeidsledige er derfor egentlig todelt: Mange er der bare kortvarig, kanskje i noen måneder, samtidig som det sitter igjen en del langtidsledige.

Også for de langtidsledige er det nå åpenbare forbedringer, viser tall fra Aetat. Målt opp mot februar i fjor er det 224 færre langtidsledige, en nedgang på 34 prosent.

Aetats tall viser at det er 1 329 ledige IT-folk. Av disse har 429 gått ledige mer enn seks måneder. Over seks måneder betegnes av Acetat som langtidsledighet.

Nedgangen i korttidsledige viser en forbedring på 28 prosent fra februar i fjor.

Underdirektør Hans Kure i Aetat mener det er nå forsvinnende få IT-folk som ikke finner ny jobb etter et halvt år.

    Les også:

Det er aldersgruppen 25 til 29 år som lettest har fått jobb, med en forbedring på 44 prosent og 191 færre ledige i forhold til februar 2005. Deretter kommer aldersgruppen 30 til 39 år med en forbedring på 38 prosent og 284 færre ledige.

– At denne gruppen har hatt den sterkeste prosentvise framgangen kan skyldes at det har vært flest arbeidsledige i den gruppen og at 20-åringer er en attraktiv målgruppe å rekruttere, tror Kure.

En gruppe som tradisjonelt har slitt med å få jobb er eldre IT-folk mellom 50 og 59 år og gruppen over 60 år. Men også her er det lys i tunnelen.

Det er nå bare 184 ledige IT-folk blant 50-åringer, 18 færre enn for et år siden, og ni prosent ned, og 48 ledige 60-åringer som er to færre fra i fjor og fire prosent ned sammenliknet med februar i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.