FORBRUKERTEKNOLOGI

Lanserer åpen blogg om neste Windows

Microsofts vil bruke den til å avverge overdrevne forventninger om Windows 7.

15. aug. 2008 - 11:13

Lederne for arbeidet med å utviklet Windows 7, etterfølgeren til dagens Windows Vista, lanserte i går en ny blogg viet utviklingen av den kommende store satsingen til Microsoft: Engineering Windows 7.

I åpningsinnlegget sier Jon DeVaan og Steven Sinofsky at hensikten er å åpne en «toveis samtale om hvordan vi lager Windows 7».

De to viser til at Microsoft har styrket kontrollen over hva som kommuniseres til omverdenen om Windows 7, og at dette er blitt et tema på diverse andre blogger. De bekrefter at de har erfart at de og deres medarbeidere tidligere har plapret om funksjonalitet før de selv virkelig skjønte hva det dreide seg om (!), og at dette har ført til unødvendige misforståelser og rykter.

Hensikten med bloggen er følgelig å «sikre at vi er rimelig fortrolige med hva vi snakker om når vi snakker», og ikke skape overdrevne forventninger.

Funksjonaliteten i Windows 7 vil bli inngående behandlet på to fagsamlinger i høst, lover DeVaan og Sinofsky, henholdsvis The Professional Developers Conference (PDC) fra 27. oktober, og Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) uka etter. Fram til da vil bloggen slippe en viss strøm av detaljer. Et annet tema vil være hvordan Microsoft går fram for å sikre innspill fra brukere, heter det.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.