Lanserer avansert lagring med blå laser

Sony lanserte mandag en ny type lagringsenhet og media basert på blå laserteknologi.

Sony lanserte mandag en ny type lagringsenhet og media basert på blå laserteknologi.

Sony Business Europes divisjon for lagringsprodukter annonserte i dag et nytt lagringsformat, Professional Disc for DATA. Dette optiske lagringsformatet har en kapasitet på 23 GB på en enkeltsides plate. Sony anser det nye formatet som en naturlig oppfølger til dagens 5,25 tommers MO-format.

    Les også:

Sony oppgir at det planlegger å doble lagringskapasiteten på platene hvert annet år.

- Det nye formatet kan til og med erstatte tape i applikasjoner hvor rask aksess til arkiverte data er viktig og hvor brukere setter pris på fordelene ved flyttbar, optisk lagring, sier Norio Yoshioka, produktmarkedssjef i Sony Business Europes Storage Solutions-divisjon, i en pressemelding.

- Professional Disc for DATA sørger for mer enn fem ganger kapasiteten ved den siste 5,25-tommers MO-generasjonen eller et hvert opptakbart DVD-format. Dette gjennombruddet oppnås ved en 405 nm laser med en numerisk blender på 0.85, som gir en minimum markeringslendge på bare 0,16 µm og en track pitch på 0,32 µm, som er omtrent halvparten av den i 9.1 GB MO, forklarer Yoshioka

Det vil komme både skrivbare (WORM) og overskrivbare plater.

Lagringsenhetene vil ha en lesehastighet på 11 MB/s og en skrivehastighet på 9 MB/s. Enhetene vil være utstyrt med Ultra160 LVD/SE-grensesnitt. Formfaktoren er standard 5,25 tommers tilsvarende vanlige CD-ROM-stasjoner.

Sony ser for seg at formatet vil i forbindelse med dokumentbildebehandling, grafisk design, web-lagring, stemmeopptak og e-postarkivering.

Professional Disc for DATA-modellen BW-F101, samt overskrivbare og skrivbare media plater, skal ifølge Sony komme på markedet i månedsskriftet november/desember 2003.

Til toppen