BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lanserer bærbar PC med 3D-skjerm

Sharp vil fra og med oktober tilby en bærbar PC-modell med 3D-skjerm.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. sep. 2003 - 11:45

Sharp vil i slutten av oktober begynne å selge en ny bærbar PC som er utstyrt med en 15-tommer stor 3D-skjerm i Japan og i USA. 3D-funksjonaliteten, som skal ikke kreve spesielle briller, kan brukes i forbindelse med dataspill og innen bruksområder som arkitektonisk design, men kan skrus av ved å trykke på en knapp.

    Les også:

- Vi tror at vår 3D-teknologi vil skape et nytt vekstfelt det mettede PC-markedet, sier Makoto Nakamura, sjef for Sharps divisjon for mobile databehandlingssystemer, til Reuters.

Prisen på maskinen ventes å bli omtrent 350.000 yen (22.300 kroner), noe som er omtrent 4000 kroner mer enn det en vanlig bærbar PC fra Sharp med tilsvarende spesifikasjoner vil koste.

Den nye PC-en, som trolig vil hete Mebius PC-RD3D, er utstyrt med en 2,8 GHz Pentium 4-prosessor, 512 MB minne, 60 GB harddisk og en GeForce 4-basert grafikkløsning fra Nvidia. Vekten er oppgitt til å være 4,6 kg.

Ifølge Reuters vil Sharp i begynnelsen produsere i overkant av 1000 slike PC-er i måneden. Men enklere modeller for mindre krevende brukere ventes å komme på markedet senere i år.

Sharp leverer allerede mobiltelefoner med tilsvarende 3D-skjermer til NTT DoCoMo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.