Lanserer bedre mobilsøk med kart

Kampen om mobilsøk girer opp: Nå er Eniro klar med kart og avanserte søk på mobilen.

Lanserer bedre mobilsøk med kart
Bilde:

Eniro AB kjøpte først opp Scandinavia Online høsten 2001, og skiftet navn til Eniro Norge.

Deretter fortsatte kjøpet av Findexa i september 2005. Eniro Norge driver i dag Norges mest kjente merkevarer på Internett som søketjenesten Kvasir, markedsplassen Bilguiden og startsiden Sol.no.

Nå går Eniro et skritt videre og lanserer wap-tjeneste med katalogløsning for mobil.

Gule Sider lanserer nå en helt ny wap-tjeneste som gjør det mulig å kombinere firma- og personsøk med posisjonering og flyfoto.

– For første gang tilbys det en søketjeneste for mobiltelefon som er fullt ut tilpasset mobilens ordinære tjenester. Dette gir en helt ny brukeropplevelse, sier Even Hovde, prosjektleder for mobil hos Gule Sider.

Den nye tjenesten fra Gule Sider gjør det muligå bruke mobiltelefonen til å søke på privatpersoner, bedrifter, telefonnummer og adresser. Man får tilgang til kart, flyfoto, og bedrifter som ligger i nærheten av der man til enhver tid befinner seg. Alle søkeresultater blir gitt med navn, telefonnummer, adresse og flyfoto eller kart. Søkeresultatene er integrert med mobiltelefonens finesser – slik at man kan ringe eller sende sms direkte ved å trykke på søkeresultatet.

Tidligere søk blir også automatisk lagret på mobiltelefonen. Erfaringsmessig søker brukeren etter det samme flere ganger.

Tjenesten er åpen for alle mobiltelefoner og den tilpasser seg automatisk den Internett leseren brukeren benytter.

Med funksjonen «nær meg» får man treff på de personer eller bedrifter som befinner seg i nærheten. Det er din mobiloperatør som måler din posisjon basert på hvor du er plassert i forhold til mobilantennene. I urbane strøk vil det medføre en nøyaktighet på 300-600m, mens det utenom urbane strøk kan være opp til 2km. Ut fra denne posisjonen søker databasen fram til de personer eller bedrifter som er nærmest brukeren.

Basis søk og presentasjon av treff med kart og flyfoto er gratis, men noen tilleggstjenester har en pris som vises ved knappen til tjenesten. For surfing med WAP betaler man også for overføring av datatrafikk etter teleoperatørs gjeldende satser.

Telenor tar for eksempel 10 kroner per påbegynte Mb med datamengde og oppgir at man normalt kan man vise mellom 50 og 150 WAP sider for 10 kroner.

;